maj 29, 2024

En brugbar guide til at finde sit domæne

Til dem af jer derude, der ikke helt har styr på hvordan, man gebærder sig ift. at købe et domæne på Internettet, har jeg lavet en lille guide, som du kan læse her. Hvis du allerede ved lidt om det, er den nok ikke til dig, så bær over med mig, hvis du mener mit indlæg er indlysende.

Til at starte med skal man finde et domænenavn. Det kan du gøre ved at besøge en af de mange danske domæne udbydere eller f.eks. denne side http://domaeneguide.dk/ som har lavet en komplet guide, du kan bruge. Desuden sammenligner de webhoteller og en masse andet, så giv det et forsøg, når du har besluttet dig for det navn, din hjemmeside skal have. For hvad angår navnet, bliver det måske svært at finde et smart navn, der er ledigt. Dette er fordi, der er en anden person, der har købt det og dermed er domænenavnet optaget.

Hvis det er muligt, bør du finde et andet, men hvis der ingen vej er udenom, kan du forsøge at kontakte ejeren af domænenavnet og evt. købe det af ham eller hende. Mange mennesker har desværre en tendens til at købe domæner fordi, de ved de kan sælge dem videre for en større pose penge senere. Dette er umuligt at gøre op med, men hvis du føler, at du har mere ret til domænet, er der veje udenom. Man kan tage kontakt til de rette instanser, som derefter vil behandle sagen. Og herfra kan det være, at de er enige med dig i, at det er bedst, hvis du bliver den nye ejer af domænet.

Hvis udfaldet bliver til anden side, er det bare om at komme videre og finde en løsning på sagen. Når du køber domæner, lejer du dem rent faktisk bare ved DK-Hostmaster, som er den danske registrant for domæner. De kontrollerer hvem der ejer hvilke og det er også dem, du betaler til årligt.

Når du har klikket på køb domæne skal du bruge webhosting og her er der rigtig mange, du kan tage fat i. Bemærk dog at det ikke er dem alle, der er lige gode. På hjemmesiden, som vi har anbefalet, kan du også se en lille oversigt over en del af de firmaer, der har de bedste priser og tjenester. Det er en god idé at drøfte valget med en du kender, som allerede ved lidt om det. Det rette valg afhænger nemlig af dine behov, så sørg for at vælge rigtigt første gang!

Held og lykke!